och så var mini-semestern slut...


Efter 5 hela dagar med mina två älsklingar var vi hemma igen. Nu är det 3 veckor till sen har vi semester på riktigt.

Som sagt så åkte vi till Cs föräldrar i onsdags. Där blev det en lugn och skön eftermiddag och kväll. På morgonen packade vi i lugn och ro ihop, åt frukost och åkte vidare.

Resan tog lite längre tid än vi trott, mest pga att vägarna är rätt små. Men sen eftermiddag anlände vi till Skaftö.
Där blev vi glatt välkomnade av min mormor, mamma, pappa och syrran.

Den dagen blev det inte mer än middag och en obligatorisk promenad till havet.

Midsammarafton blev ugefär som det brukar. Silllunch, midsommarstång och logdans. Inte för att vi medverkade så mycket i de två sistnämnda aktiviteterna, men vi tittade på. Vi hade relativt tur med vädret, det enda var att det blåste lite väl mycket. Men vad kan man begära när man är nere på västkusten?!

Midsommardagen var en fantastisk dag. Solen sken och vi blev både bruna och röda.
Lunschen gjorde vi ett traditionellt besök på Pelles rökeri eller "lilla hunden" i Svts serie Saltön. Dom har fantastisk fisk, och helt underbar utsikt.
På kvällen sen blev det fotboll på flera sett. Först spelade vi själva. Vi brukar se till att dra ihop dom som är där nere och köra minst en match per sommar. Denna gång var den yngsta runt 9 och den äldsta nästan 60.
Och för de flesta är detta på blodigt allvar. Det glidtacklas och ruffas. Tur nog klarade vi oss utan några allvarligare skador och vi hade super kul.
Planen, som brukar bara dålig, var sämre än vanligt. Den var inte bara totalt ojämn som den brukar, utan gräset var dessutom oklippt.
Sen blev det tv fotboll med.

Söndagen infann sig träningsvärken. Vi packade ihop och åkte hem. Resan blev rätt jobbig. Den varmaste dagen hitintills och en inte helt bra AC, gjorde att det blev många stopp för att Neo inte skulle stekas.

För mig är det viktigt att visa Neo "Paradiset". Trots att han i år är lite liten, men detta är det stället jag tillbringat 99% av mina somrar sen jag var lika liten som han.
Det är kanske inte det bekvämaste stället, med dass och dusch utomhus. Men det är något man bortser från när jag tänker till mina somrar där.

En 2 minuters promenad till stranden, krabbfiske och fotbollsmatcher med kusiner, sysslingar och grannar gör det värt besväret. I alla fall ett par dagar. Och jag hoppas Neo kan få en lika positiv syn på det som jag har.
Nästa år får han gräva i sanden och kanske till och med fiska en krabba.

Neos första tur till havet



Nu börjar sommarn på riktitigt för mig, el...

img_0102 (MMS)

Nu börjar sommarn på riktitigt för mig, eller snarare oss. Vi sitter på Max i Västerås, och njuter av solen.  Nu är vi nämligen på väg ner till "Paradiset", som mormor kallar det. Sommarstugan strax utanför Lysekil.  Där ska vi fira en traditionell midsommar med silllunch, midsommarstång och logdans. Eftersom det är en ganska lång bilresa passar vi på att stanna en natt hos Connys föräldrar. Så har vi bara halva resan kvar imorgon.  Ska inte glömma att nämna att vår älskade son blir 11 veckor idag.  Och vi sitter nu och diskuterar tatuerings förslag då med hans namn. Har inte med mig datorn. Så vi får se om jag skriver något mer, annars är vi hemma igen på söndag. Glad midsommar!


bröllopet


Nu ska jag vara så tråkig att meddela att jag faktist kollade på bröllopet i lördags.
Jag vet inte ens om jag är för eller emot kungahuset, men det är ju inte jag som bestämmer och så ofta är det ju inte det är en sådan fest.
Det var fint, men jag är inte speciellt sentimental när det gäller sådant. Blev mest sugen på tårta.

Däremot blir jag lite irriterad på dessa människor som gnäller för att dom inte kan åka bil i stan.
Visst jag kan fatta att det är jobbigt, och värre hade de ju varit om det är massa människor som ska till jobbet.
Detta händer kanske en gång vart 40 år, och om det är så jobbigt för vissa att det händer något kan dom ju stanna inne och hyra en film eller något.
Är det inte hundra gånger värre när dom spärrar av hela Solna på grund av någon fotbolls match. Bara för att folk ska få vara fulla, skrigiga och skräpa ner.
Och det sker ju betydligt fler gånger än detta. De säger jag och är då ändå hyffsat intresserad av fotboll.
Lider ju inte av detta så mycket nu, men dom tre åren vi bodde i Solna blev det endel omvägar.

Nu var det en rolig folkfest och dom som inte tycker det behövde inte kolla. Däremot kanske man kan tycka att det är oerhört mycket pengar, som kunde gått till andra saker.

Väntar bara nu på att det ska födas en liten sessa, så har Neo sin framtid klar. Skämt åt sido, men jag hoppas dom lever lyckliga i alla sina dagar.

slapp dag


Redan igår bestämde jag mig för att bara använda denna dag för att slappa, gosa med plutten och fixa här hemma.
Så för min del gjorde de inget att det var mulet när vi vaknade i morse.
Trots att vi gick och la oss vid midnatt och jag inte gick upp förän vid 10 kändes det som jag knappt kunde hålla ögona öppna. Vi har inte varit uppe mer än 3 gånger i natt, var av sista gången var bara för att hämta Neo till vår säng.
Varför är man så trött vissa dagar?

Idag har jag redan hunnit med att städa uppbåde lägenheten och bebisen. Måste ju vara fina inför morgon dagen. Då veckans höjdpunkt inträffar, Conny är ledig!

Så nu är Neo ny barad, lägenheten är dammtorkad och dammsugen, jag ska bara svabba golvet sen kan jag känna mig nöjd.

10 veckor


Idag blir Neo 10 veckor! 10 veckor låter egentligen inte speciellt mycket, men jag kan garantera att det händer mycket på den tiden.
Tänka att för bara 10 veckor sedan vsåga han ut som en liten skrynklig allvarlig gubbe, dock världens vackraste gubbe.
Idag är han världens vackraste lilla bebis med goa runda kinder och ett underbart leende.

9 veckor och 5 dagar



Inte bara utseendet som ändtrats utan han utvecklas i full fart med. Nu förtiden sover han varje natt 5 timmar från 22-23 tiden på kvällen. sen blir det 3 timmars pass resten av natten.
Han är alltid vaken från 9-tiden fram till 12-13. Sen så e han vaken minst 1 timme varje gån han ätit under dagarna. På natten somnar han som en stock efter maten.

I lördags förmiddag la kag honom i babygymmet medans jag fixade här hemma. Han låg och sprattlade och skrattade som vanligt. Så helt plötsligt när jag tittar dit ligger han och drar den lilla elefanten. Tänkte då att det var väl bara av en slump han fick tag på den. Detta hände 1 gång till då och sen igen igår kväll.
I morse när jag satt och kollade på honom när han lekte i gymmet såg jag verkligen att han låg och kolade på elefanten.
Han tittade, tog sats med armen och slog till den, flera gånger! Kan det vara så att han medvetet greppade efter den?! Snacka om att man blir stolt.

Nu ligger lillplutten och sover, dags för mat snart. Sen ska vi traska upp till videoaffären för att hämta lite kläder jag beställt till mig själv, och parasoll och mugghållare till vagnen.

Shoppat på Nelly

Elisa Tunic SEK 149, Saint Tropez - NELLY.COM
(i denna färg och en vit)

Sharon Arms Up Sweater SEK 99, Only - NELLY.COM

Charlotte Shirt SEK 149, Rut m.fl. - NELLY.COM

Firey SEK 349, Timeless - NELLY.COM

För övrigt har Allt om barn skrivit en liten artilkel om oss, den går att läsa här.

plocka ögonbryna


Det finns en del saker man skjuter upp i det längsta nu när man har smått. Bland annat att plocka ögonbryna och raka bena. Man ar lite andra prioriteringar, och visst vill jag fortfarande se fräsch ut, men det blir istället att man lägger den lilla tiden man har över till att duscha, ta på sig lite snygga kläder och slänga på lite mascara.

Nu när sommarn är här är det inte lika kul att gå med orakade ben occh shorts. I morse åkte därför tortyrmaskinen fram, nämligen min epilator som jag både älskar och hatar.
Det gör u egentligen bara ont de första gångerna man använder den, men jag har ju nöjt mig med en rakhyvel under graviditeten.
För att avsluta uppfrächningen både plockade jag och trimmade jag ögonbryna. Vilken lyx man har att Conny är hemma såhär på förmiddagarna!

Idag ska jag och Neo traska iväg och träffa mamma gruppen. Förhoppningsvis kommer han sova gott. Vi har haft en liten gnällig kille denna morgon.

Vi var uppe vid 08 så han fick äta lite. Efter det brukar vi kunna somna om, vi låg och pratade lite i sängen och sen kom världens spya. Så min plan på att få sova mer gick upp i rök, och istället blev det att göra rent en bebis och en madrass.

fullt upp


Fy vad dålig jag har varit på att uppdatera bloggen den senaste veckan.
Det har ju hänt massor, så nu ska jag ta det från början.
Vi är i alla fall friskare nu, alla tre.

I onsdags blev lillkillen hela 8 veckor. Det hände inte så mycket mer den dagen. Vi mådde dåligt och tog det lugnt hemma.

I torsdags var vi på BVC på 8 veckors kontroll. Allt såg mycket bra ut. Neo vägde då 5062g, var 56,5 cm lång och hade 39 cm runt huvudet.
Jag var rädd att han skulle vara gnällig och sur eftersom han var lite sjuk. Men inte alls, han låg och "pratade" och log mot doktorn. Så vi var två mycket stolta föräldrar.

Efter BVC tog vi en promenad med Erica och hennes lilla Melker, och Ulrika och hennes lilla Julius (alla fyra från mammagruppen).

Fredagen blev också lugn. Mamma och Miriam kom förbi och tog en liten promenad med mig och Neo, och njöt av solen.

Helgen fortsatte i den lugna andan. Vi njöt av mamma-pappa-barn livet, och vilade för att bli friska.

I måndags började den fullspäckade veckan för oss.
Vi började med en mamma date med Emilia och Freija i Sollentuna centrum. Freija är nästan 3 månader äldre än Neo och super söt. En aktiv liten tjej. Det blir roligt när Neo och hon kan underhålla varandra medans vi mammor pratar strunt.
Sen åkte jag hem till familjen i Norrviken. Miriams klass och deras paralellklass hade konsert utomhus.
Så trots att det var rätt kallt blev det picknick och musik på skolgården.

Tisdagen var det en date med "tant" Åsa och "tant" Linnéa som stod på schemat. En fantastisk lunch på Zanzibar och lite shopping.
Zanzibar har underbar mat, tyvärr är ägarna inte så trevliga. Men deras Caesarsallad är fantastisk. Har dessutom kommit på att det nästan inte är någon idé att beställa varm mat om Neo inte ätit precis.
För mitt i min mat är det hans tur att äta.

Igår blev Neo 9 veckor och vi var på vår första studentmottagning.
Massor med folk som ville beundra Neo, och han höll sig glad och vaken hela kvällen. Lite gnäll blev det när det var dags för käk, men man kan inte önka sig en bättre son.
Edvard var den lyckliga studenten, så vi befann oss hemma hos dom på Söder.

En liten gladis på 9 veckors dagen



Idag blir det ytterligare en student. Nu är det Fridas tur, och idag blir det på andra sidan vattnet, i Hammarby sjöstad. Det blir mycket farande för oss.

Nu sitter jag och passar på att äta lunch. Neo ligger här på soffan och sover. Helt slut efter morgonens bad och mat.

snorigt


Dålig uppdatering av mig, men vi är sjuka. Det började med att Conny fick ont i halsen i söndags, och jag och Neo blev hängiga i tisdags. Nu är vi mest snoriga. Enligt termometern ska Neo inte ha någon feber, men vi fick höra att en örontermometer inte mäter helt rätt på så små barn. Så vi ska köpa en ny imorn, och även lite nezeril till honom då koksaltlösningen inte hjälper.
Så i natt var jag uppe massa gånger för att kolla att han forfarande andades, var så orolig att han skulle kvävas av slemmet.
Så det har inte blivit några 8 veckors bilder än. De kommer.

RSS 2.0