skit

Koftan jag köpte till Neo i torsdags är förstörd. Jag tvättade den förhand här idag, då jag glömde slänga in den i maskinen. Det lila garnet har nu färgat av sig på det vita, jätte fint.
Den åker raka vägen tillbaka till H&M. Jag tycker den är så fin, men nu kan jag ju inte byta den mot en likadan, risken att samma sak händer igen är ju väldigt stor,
Det känns ju skit att man inte ens kan handtvätta grejerna, barnkäder måste ju tåla det, dom blir ju så kladdiga.
Natten var inte heller så värst bra, det känns som jag var uppe tusen gånger. Tillslut orkade jag inte, så det blev tyvärr 2 matningar.
Nu ska jag sätta mig med lite glass i soffan.

04.30....

....var enda amningen inatt!

Det går framåt.
Gröt vid 20.00, sängen vid 20.30. Sen strax innan 01.00 började jobbet att få honom att somna om utan mat.
Efter att fått plocka upp honom, bära lite och vgga honom ca 3 gånger fattade han vinken. Sen va jag självklart uppe några gånger för att stoppa in nappen, men de är man ju annars med.
Jag hade säkert kunna skjuta lite på nattningen i natt med, men jag kände att det försöker jag med inatt.
Kör lite i taget.

Nu ska vi ut på promenad med Conny, mys!

dagens outfit

Afterski killen


Kofta: H&M

Byxor: Kappahl Newbie

Skor: Kappahl

Napp: Mam

 

Koftan och skorna inhandlades igår. Byxorna är mina favoriter, ser ut som långkalsonger.Nappen är Neos favorit.

 


bästa och kampen om natten

Inatt var vår bästa natt sen Neo föddes. Han fick sin gröt vid 20-tiden, Conny nattade honom, sen vaknade han till några gånger så vi var tvugna att bära runt på honom lite. Men vid 22 sov han som en stock, sen var det inte matdags förän 02.00!!
Somnade om igen på 10 min, och sen vaknade vid 06.55 för mat igen. En timmes sömn till fick räcka tyckte han.
Det är första natten jag fått sova 5 timmar i sträck! Annars har det varit att han sovit så länge innan första nattmatningen, och då har ju jag inte lagt mig förän 2-3 timmar efter honom.
Så en underbar natt!
Jag har bestämt mig för att vänja honom av vid mat på natten, då barn över 6 månader inte ska behöva äta på natten. Men när man väl är där och klockan är 2 på natten är det så mycket lättare att amma, för han somnar om på studs.  Ska se hur denna natt går sen ska jag ta upp kampen om mer sömn.

tillbaka


Fick hem mitt paket från HM idag. Nästan allt åker tillbaks, skjortan, stövlarna och skärpet. Blir så besviken framförallt på stövlarna som såg skit snygga ut, satt helt konstigt på vaden.
Beställde en snyggare jeansskjorta istället.

Nu ska jag äta, är såååå hungrig.

vilket jobb...

....att baka macarons. Helt slut nu ska jag lägga mig på soffan efter en hel dag av bak hemma hos Erica.


Dålig bild, men ett hyfsat resultat.

äntligen är...


...hon här. Stort grattis till Linnea och Josef som fick en liten prinsessa sent igår kväll. Fick en underbar bild på en lycklig far och dotter, med ett meddelande i förmiddags. En punktlig tjej som var beräknad till idag. Önskar dom all lycka!

Kommer ihåg vilken underbar lyckobubbla man befann sig i när man låg där med en färsk bebis på BB. Man kunde inte riktigt tro att det var sant, att man skulle få behålla bebisen och ta med honom hem.

helgen


Denna helg ha varit mysig, eller början av helgen i alla fall.

Ilördags var både jag och Conny trötta efter en sen natt. Conny jobbade över, och jag har svårt att komma till ro helt innan han kommer hem.
Neo var uppe med tuppen, såjag var väl lagom pigg. Fick sova lite till på soffan sen, med Neo på ena armen.

Sen drog vi iväg och fikade med Erica och Melker, från mammagruppen. Och denna gång var även papporna med.
Eftersom jag och Erica umgås en hel del tänkte vi att det skulle va kul om grabbarna kände varandra med.

Efter det åkte vi hem till mamma och pappa, som skulle barnvakta Neo. Jag och Conny hade bestämt oss för lite vuxentid, med middag och bio i Kista. Men lite nervösa var vi allt. Efter nogranna instruktioner drog vi i alla fall, och allt gick jätte bra.
Vi såg "The last airbender", käkade lite onyttigheter och shoppade till Neo på Next. Men det kändes väldigt konstgt att inte ha Neo och barnvagnen med sig.

Igår var det inte en lika mysigt. Allt var bra på förmiddagen, men framåt 14 tiden började Neo bli grinig. Han hade en släng magknip som höll på hela eftermiddagen och kvällen. Han skrek och skrek, av magen och av trötthet.
När vi fick honom att sova så sov han ett bra tag, vaknade fick mat och somnade om en liten stund senare.
Så höll det på, efter lite bajs så fick han på sig pyjamansen vid 22, en flaska välling sen sov han till 04.15!
Han vaknade en gång till vid 07.30 sen gick vi upp 09.30 imorse.

Jag fattar inte var han fick magknipet av, har mina teorier. Vi provade en ny gröt till lunch igår, och kvällsmål i lördags. Nestles äppelgröt, denne är baserad på vetemjöl. Innan har vi haft gröt som mest har varit baserad på ris och havre, detta är kanske orsaken? Magen var inte riktigt van.

Ska låta den gröten vara ett tag och testa välingen ikväll igen och hoppas på lika mycke sömn inatt.

ung mamma


Nu tillhör man ju kategorin "ung mamma", även fast man ligger närmre gränsen till att vara för gammal för att kalla sig det. Det finns så mycket för och nackdelar med hur man än gör. Men jag skulle absolut inte vilja göra det på något annat sätt.

Tjejer är ju som mest fertila i 16-24 års åldern (har jag för mig), för att kroppen orkar med den förändringen under dessa år bättre.
Jag hade nästan inga fysiska problem under graviditeten. 6 månader efter förlossningen har jag gått ner 15,5 kg, jag gick upp 13. Vilket tjejerna i mammagruppen tycker är orättvist, då dom har en bit kvar och alla är 30+. Dom tränar dessutom regelbundet, och äter inget onyttigt. Jag tränar inte och äter precis vad jag vill. Detta skyller i alla fall dom på att jag är 10 år yngre, och jag är beredd att ta det som en bra teori.

En vän till mig fick sin första dottern när hon var 23, nu är hon 30 och har en son i Neos ålder. Hon säger att "det är en helt annan sak att få barn när man är 23, än när man är 30". Hon orkade alltså mer med sömnbrist etc, när hon var 23.

När Neo är 20 kommer jag vara 42, fortfarande inte lastgammal och jag kommer förhoppningsvis få uppleva både barnbarn och barnbarnsbarn.

Om allt går som vi vill kommer jag vara klar med barnafödandet när jag är ca 25. Då kan jag satsa på mig själv, mitt utseende. Och det är lättare att komma i form när man är yngre, dessutom tror jag att man lägger mer vikt på det.
Jag vill ju inte se sliten och gammal ut bara för att jag är mamma. Jag vill va en fräsch mamma som inte ser äldre ut än vad jag är.
Detta kommer ju att kräva att lägga sig under kniven, vilket jag har velat göra redan innan jag fick barn. Men sagt att det är ingen idé, för då kommer man få göra ett lyft sen ändå.
Jag syftar på ett "boobjob", resten kan man träna bort. I alla fall som det ser ut nu.

Hade jag då inte haft en man som är 15 år äldre än jag så hade saker sett helt annorlunda ut. Jag har alltid velat få barn innan 30, men jag hade nog varit äldre än 22. Eftersom jag inte hade ett fast jobb innan, precis blev klar med min utbildning inom ekonomi och inte får ut så mycket i föräldraersättning.
Detta hade alltså inte varit möjligt om Conny inte hade haft det jobb han har.
Dessutom är det nog så att jag kanske inte är som alla 22-åringar, med tanke på att jag tillbringat större delen av min tid med Conny de senaste 5,5 åren så har man ju formats lite.
Mitt liv har sett annorlunda ut än mina vänners, jag bodde ju bara hemma tills jag var 18, sen dess har jag bott med min make.

Jag hade nog också tänkt så att det var viktigt med utbildning, fast bostad och jobb innan barn om jag hade varit i den sitationen som de flesta i min ålder är i.
Sen är det där med "jag har så mycket kvar att göra" inte riktigt min grej.

Är man äldre och mognare är man no inte lika självisk längre som tidigare. Detta är nog bra, eftersom att den delen av mig har behövt försvinna helt. Neo går i första hand i alla lägen, detta kan självklart vara jobbigt. Och det finns stunder när man bara tänker att "är det inte min tur snart", min tur att sova, få maten serverad, en massage eller bara gå på toa.

Dessutom är det lättare att hitta vänner i samma ålder, med barn när man är äldre. Jag har haft turen att ha en barndomsvän som fick barn i januari som är lika gammal som jag, jag fick kontakt med en tjej som gick i klassen över mig på gymnasiet som fick barn i januari och sen har jag en vän som jag lärde känna när jag pluggade förra året som är 1 år äldre än jag som ska få barn vilken dag somhelst.
Visst är det inte svårt att umgås med de som är äldre heller, vi är ju trots allt vuxna och har barn och man fokuserar inte på ålder lika mycket då. Men det är så skönt att ha vänner i samma ålder som man kan dela sådana grejer med, och att faktist få vara 22 år, fast på de vilkoren man har idag.

Det är tur att jag också har så underbara och förstående vänner sen tidigare som egentlgen mest tycker att det är kul med en bebis, fast dom själva vill vänta ett tag till.

Hur som helst tycker jag livet är underbart, underbar och jobbigt men mest underbart. Och allt det där jobbiga försvinner när man ser sitt älskade barn och sin underbara man. Jag har aldrig varit lika trött som jag är nu, men jag har heller aldrig fyllts av alla dessa underbara känslor jag känner nu.

dålig


Har varit skit dålig på att blogga den senaste tiden. Anledningen är att jag varken hinner eller orkar.
Jag har fullt upp hela dagarna med att underhålla Neo, och när han sover finns det massa annat här hemma som måste göras.

Imorn ska jag försöka ta mig iväg och träna. Boxning och yoga står på schemat. Vi får se hur det blir, jag är dels inte helt frisk idag och Neo verkar ha börjat bli mammig de senaste dagarn. Tanken är att Miriam och pappa ska passa honom, jag håller tummarna för att det ska gå vägen.

Ska nu bara leta fram mina träningskläder.


bvc och 6 månader


Idag fyller Neo ett halvår, han börjar bli så stor.
Dagen till ära har vi varit på BVC på läkarkontroll. Allt såg bra ut, nu väger grabben 7870 gram och är 65 centimeter lång.

Hade tänkt att göra en liten fin bild serie, och det kommer senare idag eller imorn.

segis


Idag är ja så seg så jag inte vet vad ja ska skriva.

Vi har varit på öppna förskolan hela dagen nästan. Trevligt med mammorna och bebisarna.

Imorn blir det en utflykt till Sollentuna för att träffa Emilia och Freija, och äta middag med familjen där hemma.
Skriver mer då,

vi drar till solen...


Nu är den bokad, resan till Thailand. Den 1 februari drar vi till värmen. Även fast det mest blir skugga för mig och Neo så ska det bli så skönt!


Neo leker i soffan




Kanelbullens dag


Idag är det kanelbullens dag. Vilken tur att man redan har lite bullar i frysen.
Känner verkligen inte för att baka idag.

Vi ska iväg snart och träffa mammorna på BVC. Sen blir det lunch och massa bebis snack.

soffsovande mamma


Igår slog jag nog sovrekord. Neo vaknade klockan 8 som vanligt. Vi var uppe kanske 1 timme, sen somnade vi på soffan. Vaknade till en stund och kröp ner i sängen igen, sen gick jag inte upp förän 10.30.
Efter babysim, veckans storshopping på coop och lunch deckade jag på soffan igen och sov minst 1 timme.
På kvällen somnade jag sen på soffan vid 23, sov fram tills 02.00 och kröp då över i sängen.
Snacka om att man måste varit slut! Inte var jag speciellt pigg när plutten vaknade klockan 8 i morse heller.

Visst låter mamma livet glamoröst?!

Nu sover Neo, och jag ska krypa ner brevid min käre make i soffan. Vi har idag tagit en snabbis uppe i centrum. Kollat på kläder till Neo, köpt en rouge till mig och lite annat som vi klömde på affären igår.

De gäller att hålla i sig satt man inte trillar i vattnet.

shopping

Nu har jag shoppat lite igen, till Connys förtret.

Detta kommer hem med posten från HM, även ett par Shepherd stövlar i svart har jag köpt hem.

 

 


Lite vinter kläder till Neo rån P o.P som min mamma köpt. En vindfleeceoverall, har ämen en i blått som jag köpt från min kusin, men i storlek 74, så den är alldeles förstor än. Underställ i ull och ett par fleecevanrar, fast inte röda utan blå.

 

 

Fick även hem detta i veckan som jag beställt tidogare.

 

Det kommer bli fullt här hemma. Ska försöka rensa lite i helgen.


tand nummer 2 och jag älskar....

Jag älskar hösten när det är detta underbara väder vi har och haft den senaste tiden.
Jag älskar att få ta fram höstkläderna och jag älskar höstmodet.
Jag älskar att vara mammaledig. Att få va ute och njuta av vädret under dagarna och hem och mysa ner mig och Neo i soffan sen. Det är helt fantastiskt att få dra på sig kläderna och gå ut i solen och hela världen är gul, orange och röd.
Jag njuter att att få vara med min underbara son så mycket jag får. Även fast det är ett dygnet-runt-jobb så är det inte lika stressigt som att ha ett jobb. Man tar allt i sin takt.
Går där med vagnen och ser en liten kille som aningen sover eller kollar in alla fina färger runt omkring.

Livet känns just nu alldeles underbart...

Idag är tand nummer 2 framme, att få riktig lunch är numera höjdpunkten här i livet tycker han och allt rullar på som det ska.

RSS 2.0