minus 1 kilo och mat funderingar


16 veckor och 2 dagar efter förlossningen står vågen på 1,1 kg mindre än vad jag vägde innan jag blev gravid.
Barnvagns promenader och amning har gett resultat.
Tänkte passa på att ta mig ner ett par till kilon nu när jag ändå håller på.
Kroppen är ju lite slappare än innan, så jag känner att det är god tid att börja med styrketräningen snart.

Nästa lördag blir Neo 4 månader, känns helt sjukt. Vi har i alla fall börjat fundera lite på det med mat för honom.
WHO vill inte att man ska börja innan 6 månader, men detta är mer för att vi ska ge gått föredöme och u-länderna ska göra som vi. Så egentligen gäller 6 månaders regeln för u-länderna.
4 månader är det tidigaste man ska börja med smakportioner, och när jag pratade med en barnmorska sa hon att hon brukar säga 5 månader.
Men man vet ju inte hur krånglig lillen kommer vara med mat, och jag vill helst att han vant sig innan han fått tänder. Har ingen aning om hur ont det kommer göra att amma sedan.
Conny fick sin första tand när han var 4 månader, och jag min när jag var 5. Om det är så att detta är genetiskt kommer det förmodligen inte dröja tills Neo får sin. Man får så många bud, hur ska jag göra?

kärleken


Tänk vad lyckligt man kan skatta sig när man varje kväll går och lägger sig brevid personen man kan säga "God natt älsklingen, älskar dig!" till, och känna att man värkligen menar det.
Och att vakna på morgonen brevid samma person, som då ligger och myser med en fantastisk son.

Nu förtidedn brukar folk fråga om Neo är det bästa som hänt mig, och till viss del är han ju det. Men samtidigt känner jag att Conny är det bästa som hänt mig. För utan honom hade Neo inte funnits, och det är ju hela grejen att jag är så kär i Conny och att vi har en helt underbar son tillsammans som är det bästa som hänt mig.

Jag och Conny är så lika, så jag kan säga vad han tänker innan han sagt det och tvärtom. Och för det mesta tycker vi likadant. Det kanske låter tråkigt, men det är otroligt skönt.
Och jag tycker fortfarande efter 5 år att det bästa är att bara få vara, så skönt att man inte måste göra massa saker hela tiden för att hålla förhållandet vid liv.
Det bästa är att jag vet att han känner likadant.

Mamma brukar alltid säga att det är så underbart att se att efter alla dessa år så tittar han fortfarande på mig som om han var nykär.

Min älskade man och underbara son är de finaste jag har, och det värmer i hela kroppen när jag tänker på hur bra jag har det.


regn och trevliga nyheter


Sitter nu och glor på regnet. Fy vad trist. Det är inte direkt så man känner för en långpromenad.
En rolig nyhet här i det gåra är att Nathalie den 23 juli fick sin underbara lilla dotter Saga, en månad tidigare en beräknat med akutsnitt. De båda mår bra. Och jag längtar tills jag får se det lilla underverket. Stort grattis till Nathalie och Nicke!

Vi kom i alla fall hem i onsdags kväll från mina svärföräldrar.
Dagarna där hände det inte så mycket. Vädret var inte det bästa så vi tog det lugnt. Eller jag tog det lugnt, och C tog det så lugnt som han fick. Min svärfar har nämligen svårt att sitta still. Så varje gång vi är där blir det tjat om hur smutsig bilen är, och den ska tvättas helst innan vi packat ur den. Men han brukar klara av att hålla sig till förmiddagen efter vi kommit. Så C fick storstäda bilen.
Vi fick besök av två av Connys kusiner, varav en med sin sambo. Och besökte även Connys morfar, vilket vi alltid gör eftersom vi inte är där så ofta.

Just nu känns det som Neo gör nya framsteg varje dag. Vi satt och kollade på tv, Neo satt och gosade i pappas knä. Helt plötsligt tycker han att han sitter för tillbakåt lutad, så han sätter sig upprät helt själv. Han klarar iofs inte av att balansera sig själv så, men han drog sig fram själv.
Här omdagen när han satt i mitt knä, med fötterna i soffan och hållandes i mina händer ställde han sig upp på bena själv. Min underbara lilla kille.
Det är så roligt nu när C har semester och han får vara med när det händer nya grejer.

Nu hörde jag någon bajsa här nere på golvet, så dags för blöjbyte.

semester


Idag är första dagen på Connys semester. Vi har bara tagit de lugnt, varit uppe i centrum och fikat. Och nu ska vi laga lite indiskt här hemma.

Imorgon drar vi till mina svärföräldrar och blir borta ett par dagar.

underbar natt


Inatt har vi haft den bästa natten sen Neo kom. Efter en lång dag på stan och massa nya människor. Så va han helt slut när vi kom hem. Efter käk och en ren blöja somnade han snabbt i sin egna säng vid 23.
Nästa gång det var dags för mat var klockan 05.30!! Sen kl 08, och tillslut gick vi upp 10.45!
Snacka om att man känner sig som en människa idag.

Igår var det alltså en långis på stan. Vi träffade Åsa i Rålis, för picknick. Sen dök mina gamla kollegor och vänner Marcus och Frankie upp, och gjorde oss sällskap. Alltid skönt att träffa folk som inte bara ser än som "mamma", utan att man faktiskt är en egen person, och att man inte är så annorlunda från innan.
Några timmar senare kom Tove. Och sen bröt vi upp för att gå och käka en sen middag.

I onsdags blev Neo 14 veckor. Han börjar bli så stor. Den senaste tiden har han börjat äta på händerna och dregla en massa. Det kan va så att jag inbillar mig, men jag tycker mig börja skymta något vitt under tandköttet. Kan det vara en tand på gång redan?

Neo 13 veckor & 6 dagar



Vi var i alla fall och träffade Emilia och hennes vilda Freija. Freija, som är en jätte söt snart 6 månaders tjej, ligger inte still en sekund. För henne var det jätte intressant med en annan bebis.
Neo tycker också att det är kul, men han ligger bara och kollar och ler. Freija skulle klämma och känna, och försökte sno Neos napp. Det var jätte roligt att se.
Om några månader kanske han är där själv.

Nu bär det snart av till Kairo badet med min mamma och Miriam. Sista dagen innan semester för Conny, helt underbart.

bloggvänligt väder...not

Här i Stockholm är det vääääldigt svettigt. Har varit de de senaste veckorna. Försöker alltså vara ute så mycket det bara går, så det blir inte att hänga vid datorn.

Nu har jag i alla fall tillbringat en härlig helg med min lilla familj. I lördags var vi ute i Barkarby, på Ikea och Babyland. Ikea inhandlade vi förvarings lådor och lite sopsorterings grejer. På Babyland spanade vi in en sulky inför föroppningsvis kommande resa i vinter, och provade även ut ett bärsele vi vill ha.

Har ju en bärsjal redan, men stackars Neo svettas ihjäl i den när det är såhär varmt. Hittade två vi kunde tänka oss, Babybjörns Active eller Synergy. Nu har jag suttit på Blocket för att få tag i ett, och kontaktat i alla fall 5 säljare. Antingen svarar dom inte eller så är dom redan sålda, trist.

Helgen har dessutom bestått av fotboll, sena kvällspromenader och mys hemma i mamma och papas trädgård.

Igår var det den absolut svettigaste dagen här, det var inte bara 30 grader varmt, utan även extremt fuktigt.
Åkte då ut till mamma och pappa. Vi bakade franska macarones, gjorde cremé brulé och åt en fantastisk middag tillsammans med några grannar.
Det blev då en av mina favorit rätter, grillad lammytterfilé med färskpotatis och varm rödbetssallad med chevré, mums.

Idag har jag och Neo ägnat oss det vanliga, matninng, blöjbyten och en liten promenad upp till affären. Nu ligger han på sin fårfäll innanför balkongdörren och sover. Och jag väntar på min mamma och bror.

dagen efter


Dagen efter vaccination och grabben verkar må bra. Han är lite snuvig och har hosta, men i övrigt som vanligt.
Det enda han gjorde igår var att sova och äta. Han vaknade när han blev hungrig, åt och somnade sen igen.

Vi är hemma medans Conny jobbar, han skulle komma hem ganska snart.

I förmiddags var vi ovh fikade och shoppade lite. Måsta avråda från att fika på Coffeehouse by George i Vällingby.
Extremt otrevlig personal och slö personal. Idag stod till exempel kilen i kassan och pratadwe i telefon medans han tog beställningar.
Tidigare var det en tjej som sa att dom inte hade iclatte, och sen frågade hon oss hur man gjorde en!!
Nonchalant chef som inte ser till att ge kunderna bra service.

Det blev i alla fall ett par skor för mig. Inte några av dom jag tittat på, men ett par jätte fina.

Adidas Originals: Superstar Round W


skor


I tisdags var vi på stan med Erica och Melker och passerade då Feetfirst. Jag som älskar skor har bara inhandla ett par Fred Perry tygskor och ett par sandaler sedan jag blev gravid.
Nu har jag i alla fall 3 par skor på min önske lista, 1 par höst stövlar med låg klack från Ellos, 1 par höga stövletter från Nilson och 1 par Reebok easytone.


Ellos stövel


Nilson stövlett


Reebok EasyTone

Hittade ett par fantastiskt sköna skor, som inte ser så bekväma ut och kanske inte är världens snyggaste sko, men väldigt roliga. Kolla denna sida Inga from Sweden.


bvc och vaccination



Idag har vi varit med grabben på BVC. Nu väger han 6030 gram och är 60,5 centimeter lång, han har växt 4 centimeter sedan sist och gått upp nästan 1 kg!!

Sprutorna var inge roliga, det blev lite skrik, men gick över så fort han fick nappen och blev omkringburen.
Ska jag få dåligt samveter för att det inte skär i hjärtat när han får sprutorna?
Alla mammor jag pratat med börjar nästan gråta själva när barnen får sprutor.
Visst känns det när han skriker, men samtidigt vet jag ju att det kommer gå över.

Dessutom var det en vikarie idag, då det är semester tider. Virrigare än den vanliga, hon glömde till och med att fylla i vilka vaccinationer vi gjorde i hälsokortet.

Neo har än så länge inte fått feber, utan har sovit hela tiden utom de två gånger jag ätit.
Men det blev apoteket påväg hem för att införskaffa Alvedon.
Blev den flytande varianten, vet inte är den bäst?!

Nu ligger i alla fall han och "Sälis" och sover i vagnen. Får hoppas på en feberfri natt.

3 månader, ett stort steg


Idag blir vår underbara kille 3 hela månader. Det är så fantastiskt. Tänk att det var 3 månadersen han låg som ett litet knyte, hlt ny i min famn, och det var första gången jag fick se min son.
Tiden går så otroligt fort.
Dessutom har han just idag tagit ett stort steg i utveclingen. Han har rullat över från mage till rygg alldeles själv!
Snacka om stolt man blir.

Imorgon blir det BVC och 3 månades vaccin, inte så roligt men vi får hoppas det går bra.


Neo sover på Wayne's Coffe, Mio, Sveavägen.

hetta och gester


Hela Stockholm håller på att flyter bort, det är så otroligt varmt. För min del gör det inget, men nu har man ju en liten grabb att tänka på.
Just nu ligger han och sprattlar här naken bredvid mig. Vi har varit ute och luncht med Erica och Melker.


Tänk att vissa gester man gör är från början bara reflexer. När Neo vaknar han sträcker han sig, när han är trött gnuggar han sig i ögona och när han blir förvånad spärrar han upp ögona. Det är jätte roligt att se.

Nu ska jag försöka få honom att somna i hettan.

12 veckor och 2 dagar


Nu är Neo 12 veckor och 2 dagar. Låter lite töntigt med dom där två dagarna, hade ju tänkta att göra en update varje osdag när han blir en vecka äldre. Men iblande blir de ju inte riktigt som man tänkt sig.
Vädret är fantastiskt och då vill man inte slösa tid vid datorn.

De senaste dagarna har det egentligen inte hänt så mycket. Vi har fikat med mamma-gruppen, hängt ute med Erica och Melker och försökt att inte smälta bort.

I onsdags hade Conny sin första ute-kväll sen Neo kom, och även sen jag blev gravid.
Det är ju så här i denna familj att vi inte är några större party-prissar. De gånger någon av oss är ute brukar vara under sommarn. Ingen av oss tycker om att stå i krog kön och frysa.
Så de blir väl inte min tur att få gå ut och svänga mina lurviga förän nästa sommar.

Neo blir större och större, han orkar nu hålla upp huvudet lite längre och det skriks inte så fort man lägger honom på mage. Han har även upptäckt att det är roligt att stå upp i våra knän, det är ju lite vingligt men han är riktigt stark i bena.
Däremot ser man bebisar som bara är ca 2 månader äldre än han, som sitter upp själva, kan vända sig om etc, och det känns som att han inte alls kommer vara där då.
Men mycket kan hända på så kort tid, så vi får se.

Neo 12 veckor


Neo &"Sälis"


RSS 2.0