frozen cheesecake
Klassisk Frozen Cheesecake
8 - 10 port
Satsen blir cirka 1,5 liter smet och brukar vara lagom till en större form.
Du behöver:- 4 st ägg
- 2 dl strösocker
- 400 g philadelphiaost
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 dl vispgrädde
- 6 st digestivekex
Smula ner digestivekex i botten på formen.
Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål.
Vispa äggulorna med sockret pösigt. Mosa osten och blanda ner den i vaniljsockret, rör samman med äggulorna och sockret (gärna i matberedare eller med elvisp).
Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen.
Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten.
Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten.
Tas upp och ställs i rumstemperatur en timme innan den ska avnjutas.
Blåbäracoulis
Du behöver:
- 225 g blåbär
- 4 msk florsocker
Gör såhär:
Blanda socker och blåbär i en kastrull och koka upp samtidigt som du mosar bären med en visp.
Sjud i 5-10 minuter tills en del av vattnet kokat bort och det börjar likna en sylt.
Sätt en finmaskig sil över en skål och häll blåbärsåsen i silen.
Vispa med en ballongvisp i silen så att det pressas ut en tjock slät blåbärcoulis i skålen.
Jag gjorde såsen dagen efter och la på den när den svalnat, sen stoppa jag tillbaka kakan in i frysen igen. Vill man kan man lägga på såsen direkt innan servering, varm eller kall.
Ja eller hur :) Finns många bra och mysig bloggar/inlägg att hitta där!
åh mums!! vad roligt, tänkte faktiskt göra just frozen cheesecake idag, men orkade aldrig haha...
Åh gud vad kul att du hittade till mig då! Skall ni ut till sommarstugan i sommar så kommer ni köra förbi oss o då kan ni lika gärna svänga förbi med ett hej;)
Vart bor ni? Kanonfin blogg du har med vännen!
Ja verkligen, skall ni hit i sommar tro?
Okej är ni ifrån Sthlm?
Guuuuuuuuu så gott det ser ut!!!