så gott
Har precis tryckt i mig en hembakad kaka. Älskar chocolate chip cookies och hittade ett nytt recept av Leila.
Jag använde farin istället för råsocker, funkade perfekt.
Ingredienser:
120 g mjukt smör
1 dl råsocker
1 st ekologiskt ägg
1.5 dl vetemjöl
0.5 dl kokosflingor
0.5 tsk bakpulver
0.25 tsk salt
100 g choklad 70%
skal av 2 aplesiner
1.Vispa smör och råsocker krämigt, rör i ägget.
Jag använde farin istället för råsocker, funkade perfekt.
Ingredienser:
120 g mjukt smör
1 dl råsocker
1 st ekologiskt ägg
1.5 dl vetemjöl
0.5 dl kokosflingor
0.5 tsk bakpulver
0.25 tsk salt
100 g choklad 70%
skal av 2 aplesiner
1.Vispa smör och råsocker krämigt, rör i ägget.
2. Vänd i vetemjöl, kokosflingor, bakpulver och salt.
3. Hacka chokladen grovt och riv apelsinskalet, blanda i degen.
4. Rulla in kakdegen i plastfilm eller bakplåtspapper till en rulle (5 cm i diameter) och frys i cirka 30 min.
5. Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och grädda kakorna på bakplåtspapper i 180 grader varmluft, cirka 10 minuter.
Prova!
Kommentarer
Postat av: Emma
Mmmmmmmmm. Mums! Detta måste jag prova!
Trackback